Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

SUA oferă din nou suport pentru extinderea comerțului și a investițiilor în Moldova

14 sep. 2017,, 10:00   Economie
2756 0

SUA vor acorda Moldovei un grant suplimentar de 2,28 milioane de dolari SUA,pentru a sprijini reformele, a îmbunătăți climatul de afaceri, a extinde comerțul și investițiile, relatează NOI.md.

Acestlucru este prevăzut de amendamentele, care urmează să fie introduse în Acordul Moldo-american de asistență pentru dezvoltarea în vederea extinderii comerțului și a investițiilor în sectoarele cheie, semnat la Chișinău, pe data de 28 septembrie 2016.

Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova a aprobat începerea negocierilor și semnarea celui de-al doilea amendament la acest Acord, care va permite mărireasumei totale a asistenței financiare gratuite, acordate Moldovei, cu 2,28 mii dolari - pînă la 13,15 milioane dolari, ceea ce e prevăzut în documentul sus-numit.

Fondurile suplimentare vor fi direcţionate spre activităţile noului proiect privind „Reformele Structurale în Moldova", implementat de Agenția SUA pentru dezvoltare internațională USAID,avînd ca scop îmbunătăţirea mediului de afaceri din Moldova, prin implementarea reformelor în sectorul de afaceri şi cel fiscal.

Pentru a atinge obiectivele declarate, activitatea în cadrul proiectului va fi axată pe:reducerea în continuare a barierelor administrative în activitatea antreprenorială, optimizarea sistemului fiscal, reducerea oportunităţilor pentru corupţie, îmbunătăţirea accesului la informaţie şi fortificarea dialogului dintre sectorul public şi cel privat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?