X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Încă un magazin din capitală plin cu produse expirate, inspectat (VIDEO)

14 sep. 2017,, 09:52   Capitala
3269 0

Oamenii legii au efectuat verificări inopinate la un magazin alimentar din strada Mitropolit Dosoftei, unde au fost depistate şi documentate grave încălcări a legislaţiei în vigoare, notează NOI.md.

La momentul controlului poliţiştii au depistat două vînzătoare, dintre care una angajată neoficial şi nu dispunea de cartea medicală obligatorie.

Fiind verificat aparatul de casă şi control, s-a constatat că peste 1000 de lei n-ar fi fost contabilizaţi corespuzător, iar registrul nu este completat corespunzător. Totodată s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi, păstrate în condiţii insalubre, iar schema de evacuare în caz de incendiu lipsea pe perete.

În acest context, toate încălcările au fost consemnate prin procesul verbal de cercetare la faţa locului, care va fi transmis pentru luare de atitudine conform competenţei către Inspectoratul Fiscal de Stat, Inspecţia Muncii, ANSA şi Agenţia pentru protecţia consumatorilor.

Ca rezultat al acțiunilor de cercetare, persoanele vizate în materialele acumulate de către poliţişti, urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare.


Agentul economic riscă să fie sancţionat de către poliţişti cu amendă în mărime de pînă la 15 000 lei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?