Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Merkel ”dă bir cu fugiții”. Nu vrea să se dueleze cu Schulz

13 sep. 2017,, 22:31   Externe
3042 0

Angela Merkel a refuzat solicitarea lui Martin Schulz de a participa la o nouă dezbatere televizată.

Cancelarul german se pregătește de un al patrulea mandat în fruntea guvernului după previzibila victoria a conservatorilor săi la alegerile legislative din 24 septembrie, relatează Reuters.

Martin Schulz, care, deși este considerat un orator mai bun decît Angela Merkel, nu a reușit să se impună în fața cancelarei la unica dezbatere televizată organizată în actuala campanie, la 3 septembrie, a provocat-o pe rivala sa la un nou duel, într-o scrisoare în care a susținut că prima întîlnire nu a fost suficientă pentru a aborda mai multe probleme-cheie.

Uniunea Creștin-Democrată a Angelei Merkel a respins propunerea, un oficial al partidului afirmînd că șefei guvernului "i-a făcut plăcere să ia parte la un duel televizat, formatul a funcționat bine și (Merkel) dorește să rămînă așa".

Liderul social-democrat a explicat în scrisoare că la dezbaterea din 3 septembrie nu s-a răspuns la întrebările alegătorilor despre economia digitală, viitorul pieței muncii, pensii și educație.


Un sondaj realizat de Infratest Dimap pentru postul tv ARD după duelul de la începutul lui septembrie a indicat că prestația Angelei Merkel a fost percepută ca fiind mai convingătoare de 55% dintre alegători, față de 35% cîți s-au pronunțat în favoarea lui Schulz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?