Situație critică în grădinițele din Bălți

Situație critică în grădinițele din Bălți

Aproximativ 25% din copiii cu vîrstă preşcolară din Bălţi sînt pe listele de aşteptare pentru a fi înscrişi la grădiniţe, în timp ce spaţiile şcolare sînt acoperite în proporţie de 60% sau chiar şi mai puţin de jumătate.

Despre aceasta a declarat la începutul noului an de studii, Tatiana Dubiţchi, şeful Direcţiei municipale pentru educaţie, tineret şi sport din Bălţi, transmite MOLDPRES.

“În anul de învăţămînt 2016-2017 grădiniţele din Bălţi au fost frecventate de 6839 copii, ceea ce este puţin, ţinînd cont de faptul că în municipiu avem înregistraţi 9159 de copii de vîrstă preşcolară. Astfel, în prezent avem peste două mii de copii de 2-3 ani care aşteaptă să fie înscrişi la grădiniţă”, a afirmat funcţionara, citată de esp.md.

Potrivit Tatianei Dubiţchi, situaţia ar putea fi redresată într-o anumită măsură odată cu finalizarea reparaţiei capitale a unei grădiniţe din oraş, pentru care de la începutul anului 2015 din bugetul local a fost alocată suma de 4,5 mln de lei. Ar mai putea fi identificate încă nişte rezerve, însă chiar şi aşa este vorba doar de cîteva sute de locuri.

Autorităţile locale admit că o soluţie ar putea fi deschiderea instituţiilor preşcolare private, precum şi adaptarea pentru grădiniţe a spaţiilor nefolosite din unele şcoli din municipiu. În acest an, din lipsă de elevi nu au fost deschise clasele I în două gimnazii din localitate, iar un liceu nu are clasa a X-a. Or, conducerea Direcţiei de învăţămînt din Bălţi consideră că locurile rămase libere trebuie să fie folosite eficient.

În prezent în municipiul Bălţi activează 35 de grădiniţe, două şcoli primare, 11 gimnazii şi 13 licee.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Rustin 13 sep. 21:35

Dap are cine săs se ocupe de ei? Renato îi ocupat cu comandare de omor și spălare de onoare.

Petru 13 sep. 21:13

In Balti exista o sumedenie de probleme, insa acest oras a fost lasat in voia sortii de catre Usatii. Cred ca cele mai mari probleme acolo abia vor urma.

Realist 13 sep. 19:46

De ce nu ma mir deloc cand aud de probleme in balti? ! Ah da, acolo Usatii e primar

andrei 13 sep. 19:19

Orașul moare și se sufocă de ilegalități și prostia ce a întrecut orice măsură, iar Usatîi organizează proteste la Chișinău... cu asta cred că tare va mai ajuta...

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load