Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vînzările autoturismelor electrice în Germania au crescut cu 137%

12 sep. 2017,, 23:00   Ştiri Auto
3195 4

Din cauza numeroaselor scandaluri, legate de emisiile nocive în atmosferă, încrederea societății din Germania față de piața autohtonă de autoturisme a fost subminată, ceea ce a afectat vînzările.

Aproape 2% (mai exact, 1,88%) de automobile vîndute în luna august au fost electrice sau hibride, informează Clean Technica. Numărul autovehiculelor completamente electrice a crescut cu 137%. Acest procentaj de vînzări este chiar mai mare decît în SUA. Totodată, vînzările autovehiculelor cu motor diesel au început să scadă, însă numărul vehiculelor electrice achiziționate este, la fel, incomensurabil cu autovehiculele cu motoare de ardere internă (ICE). Încrederea redusă în automobilele cu motoare diesel nu dispare și din moment ce articolele despre automobile sînt foarte populare în mass-media germană, discuții vor fi purtate încă mult timp. Astfel, este logic ca la autovehiculele cu motorină să continue să scadă vînzările. Calitatea aerului în orașele cu un număr mare de autovehicule cu motor diesel continuă să scadă. Pe drumurile Europei circulă un procent mare de automobile cu motor diesel, cel mai bun exemplu în acest sens este, probabil, orașul Stuttgart, locul unde a fost inventat motorului diesel, Patria Porsche-ului și Daimler-ului și inima Industriei Auto din Germania. Acest oraș suferă de nivelul cel mai ridicat de emisii de particule nocive din Germania. Deoarece cetățenii continuă să se pronunțe împotriva motorinei și emisiilor, mașinile hibride reprezintă o soluție naturală. Tesla nu a putut, pur și simplu, inventa un moment mai bun pentru a lansa Modelul 3.
În Germania, prețul mediu de achiziție al unei mașini noi este foarte ridicat, constituind aproximativ 31.000 de euro, ceea ce face ca Model 3 în valoare de 35.000 de euro să fie o alegere foarte atractivă. Anterior, Tesla și-a anunțat intenția de a construi 2-4 uzine în Germania pînă la sfîrșitul anului. Luînd în considerație experiența Germaniei în Industria Automobilelor, aceasta pare a fi o alegere logică.
Cel mai probabil, concurența va stimula producția autovehiculelor electrice germane și intrarea mai devreme a acestora pe piață.

Bundesrat (Consiliul Federal) al Germaniei i-a trimis Uniunii Europene rezoluția cu rugămintea de a introduce din anul 2030 interdicția privind vînzarea de autoturisme noi cu motoare pe benzină și diesel. Transportul cu motoare diesel tot mai domină piața europeană a automobilelor, dar situația se poate schimba, dacă UE va adopta o lege nouă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?