X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Frauda bancară estimată la milioane

12 sep. 2017,, 12:42   Politică
4183 1

Frauda bancară care s-a produs în Republica Moldova poate fi estimată în totalitate la 52 de miliarde de lei.

Declarația a fost făcută de analistul economic Victor Ciobanu în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„13 miliarde de lei, cu 14 s-au acoperit, 14 miliarde au fost puse pe seama cetățenilor ca datorie de stat în buget, cu procente – 11 miliarde și iată avem 52 de miliarde lei care, la cursul de pînă la fraudă, fac aproximativ nu un miliard, dar aproape patru miliarde în valută”, a declarat analistul.

Victor Ciobanu susține că această sumă constituia la momentul în care s-a produs jaful bancar dublu peste bugetul țării și mai mult de jumătate din Produsul Intern Brut.

Fostul ministru al finanțelor, Veaceslav Negruța, consideră că investigația veritabilă a ”furtului miliardului” nu a început și va începe doar atunci cînd organele de urmărire vor ține cont de raportul Kroll și vor sincroniza în timp acțiunile luate pe filiera politicului. ”Pentru că se vede o sincronizare perfectă între deciziile politice, modificări de legi, crearea coridorului ca, ulterior, mijloacele, inclusiv din Banca Națională, să fie extrase sub „pretextul” de ajutorare a deponenților care urmau să-și ridice banii din cele trei bănci – Banca de Economii, Unibank și Banca Socială”, a spus fostul ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?