Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Concurs amînat! Curtea de Apel Chișinău rămîne cu trei locuri vacante

12 sep. 2017,, 10:29   Societate
2104 0

Curtea de Apel Chișinău rămîne cu trei locuri vacante. Asta după ce astăzi, 12 septembrie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis să amîne concursul pentru ocuparea funcțiilor.

Decizia a fost luată după ce mai mulți judecători, înscriși la concurs, nu s-au putut prezenta la ședința de astăzi.

În competiție s-au înscris 12 magistrați. Șapte dintre cei 12 candidați sînt de la Judecătoria Chișinău. Printre aceștia îl regăsim pe Iurie Obadă, magistratul care, recent, i-a aplicat mandat de arest pentru 30 de zile lui Andrei Braguța, tînărul care a decedat ulterior în penitenciar.

Un alt candidat este Galina Moscalciuc, cea care, anul trecut, a făcut parte din completul care l-a condamnat la 9 ani de închisoare pe fostul premier, Vladimir Filat.

Ceilalți candidați de la Judecătoriaa Chișinău sînt Virgiliu Buhnaci, despre care ZdG a scris anterior că a emis decizii dubioase în dosarul terenurile publice împărțite de un executor judecătoresc, Steliana Iorgov, cea care, anul trecut, l-a condamnat la închisoare, iar mai apoi l-a amnistiat pe fostul procuror general interimar, Andrei Pîntea, Lilia Lupașco, vizată anul trecut într-o anchetă jurnalistică realizată de crimemoldova.com despre averea sa, dar și Ala Malîi, despre care, tot anul trecut, ZdG a scris că locuiește, împreună cu soțul, într-un imobil de lux, cu două niveluri, iar în declarația de avere declară că vinde mașini cu 10 mii de lei.


Ceilalți cinci magistrați activează în raioane: Boris Talpă de la Judecătoria Criuleni, Arina Ialanji de la Judecătoria Anenii Noi, Alexandru Sandu de la Hîncești, Aurelia Cazacliu de la Criuleni și Diana Cristian de la Strășeni.

Cel mai mare punctaj în acest concurs îl are Boris Talpă de la Judecătoria Criuleni, urmat de Virgiliu Buhnaci și Iurie Obadă, ambii de la Judecătoria Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?