X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum o familie aprovizionează toate restaurantele din oraș cu legume de pe 4 ari (VIDEO)

12 sep. 2017,, 18:00   Societate
10235 1

Este posibil oare să crești multe alimente în oraș? Urban Homestead este o mică fermă ecologică din California, are doar 4 ari și la ea lucrează tatăl și trei copii ai săi, deja mari.

Ei au reușit să se hrănească nu numai pe sine, ci și să aprovizioneze restaurantele din oraș. 90% dintre toate produsele care alcătuiesc dieta vegetariană cresc pe terenul lor. Aici cresc pînă la 400 de soiuri de legume, fructe și flori comestibile, cu un volum total de aproximativ 3 tone pe an. În curtea lor sînt 8 găini, 4 rațe și 2 capre, care îi asigură cu ouă și lapte. Toți bucătarii din cele mai apropiate restaurante vin aici pentru a cumpăra verdețuri și legume proaspete.

„Cînd am început afacerea toți prietenii ne considerau nebuni. Aici nu există absolut niciun loc pentru agricultură. La început am fost îngrijorați dacă ne-am putea hrăni și nimeni nu putea să se gîndească la vreo vînzare de surplusuri”, mărturisește Jules. Cel mai mult pe el, ca tată al familiei, îl îngrijora lipsa de alimente calitative pentru copii. El dorea să crească produse ecologice pentru copiii săi, fără OMG-uri și conservanți. Și aceasta a fost singura cale.

Pe acoperișul casei Jules a instalat panouri solare pentru a-și asigura gospodăria cu energie electrică, care, în mare parte, se cheltuie la crearea diferitor piureuri. Panourile de pe acoperiș au permis reducerea taxei pentru lumină pînă la 12 dolari. Automobilul lor funcționează pe bază de biodiesel. Ei fac acest lucru din deșeuri de plante pe care restaurantele le livrează gratis. Astfel, eu au devenit complet autonomi.
Odată cu dezvoltarea rețelelor sociale și a serviciilor de livrare a produselor ecologice, precum Good Eggs, familia lui Jules a rezolvat complet problema comercializării produselor sale.

Desigur, nu totul este la fel de roz cum pare la prima vedere. Dăunătorii, bolile și schimbările climatice și, cel mai important, secetele și lipsa de apă reprezintă obstacole serioase care trebuie depășite. Pentru a economisi apa, Jules folosește metode vechi de irigare, folosind vase de lut. Aici se folosesc activ straturi calde, grădini verticale și pereți verzi, se aplică compostarea, mulcirea și alte principii ale agriculturii ecologice.
Singurul lucru pe care nu îl cultivă îl constituie cerealele – grîul, orezul, ovăzul ei trebuie să le cumpere, dar acest lucru implică cheltuieli relativ mici.
Ferma Urban Homestead este situată în micul oraș Pasadena, California (130 de mii de locuitori). Ea a început să funcționeze în 1985 și a atras o atenție sporită. În plus, familia Jules deseori desfășoară seminare și activități privind principiul de funcționare a fermei lor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?