X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Valurile de 9 metri care au lovit Havana, surprinse pe video

12 sep. 2017,, 00:30   Externe
3819 0

Uraganului „Irma” care s-a apropiat de coasta Cubei i s-a atribuit ce de-a cincea categorie de pericol.

Ieri uraganul puternic „Irma” a ajuns la coasta Cubei și, deși furtuna a trecut la 200 km de Havana, capitala Cubei a fost acoperită de valuri uriașe.

Sub apă a ajuns renumita șosea Malecon, capitala Cubei fiind lovită de ploi abundente și vînt puternic. În unele regiuni a fost sistată furnizarea de energie electrică și apă potabilă, există întreruperi în comunicații. Aeroportul Internațional José Martí a fost închis.

Cel mai mult furtuna „Irma” a afectat provincia Camagüey. Aici viteza vîntului a ajuns la 260 km/h.

În nordul Cubei au fost înregistrate valuri de nouă metri înălțime.


Peste 2 milioane de persoane au fost evacuate. Experții au atribuit uraganului cea de-a cincea categorie maximă de pericol.

Acum furtuna se deplasează spre teritoriul SUA. Autoritățile din Florida au declarat stare de urgență, iar guvernatorul statului a solicitat evacuarea a peste 5 milioane de persoane.

De menționat că președintele american, Donald Trump, i-a binecuvîntat pe americani cu cîteva ore înainte de ajungerea uraganului „Irma” pe coasta țării.

„Garda de coastă, FEMA (Agenția Federală pentru gestionarea situațiilor de urgență – nota red.) și curajoșii funcționari federali și publici sînt pregătiți. „Irma” se apropie. Dumnezeu să vă binecuvînteze pe toți!”, a scris el pe Twitter.

Potrivit meteorologilor, „Irma” va fi mai puternică decît recentul „Harvey“, declarat cel mai puternic în SUA din ultimii 12 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?