X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

"Troița" titularilor DN continuă lupta pentru medalii (VIDEO)

11 sep. 2017,, 13:20   Sport
2852 0

În Divizia Naționala (DN) de fotbal a Moldovei au fost reluate meciurile, după o pauza de două săptămîni.

Toate cluburile care ocupă primele trei locuri, de frunte, în clasament, la ultimele meciuri din prima rundă a campionatului și-au învins rivalii. Cel mai mare scor a fost înregistrat în meciul echipei "Dacia" împotriva "Dinamo-Auto", în care vicecampionii actuali au înscris patru goluri în poarta adversarilor, primind doar unul, relatează NOI.md.

Echipa „Dacia“, care în două săptămîni, urmează să joace un meci foarte important împotriva „Sheriff“, e în toiul pregătirilor, pentru ca să-i înfrunte pe liderii DN în plină forță. În runda a noua „lupii“ (astfel sînt supranumiți jucătorii „Dacia“ – nota red.) i-au înfruntat pe propriul teren, la Speia, pe rivalii de la „Dinamo-Auto“, care nu s-au prezentat foarte bine în acest sezon. Oaspeții de la Bender nu au fost în măsură să-și protejeze redutele defensive, astfel încît pînă la sfîrșitul primei reprize au ratat două goluri, lăsîndu-le fără răspuns.

În minutul 23 al meciului, fotbalistul sîrb al „Daciei“, Bratislav Punoșevac, marchează cu lovitura prin aer, fără ca portarul „Dinamo-Auto“ Ghenadie Moșneaga să poată riposta, un gol. În minutul al 36-lea succesul lui a fost întărit de legionarul din Angola Jose Pinto Flores, al cărui gol a fost de debut în cadrul Clubului „Dacia“.


Intriga și-ar fi putut afla deznodămîntul în ultima jumătate de oră a meciului, după golul lui Constantin Mandricenco, care a redus diferența de scor, în minutul al 60-lea, însă două lovituri exacte, executate impecabil de jucătorii echipei „Dacia” Cheikh-Alan Diarra și Maxim Cojocaru, au înscris în poarta echipei "Dinamo-Auto", la un interval de cinci minute, spulberînd toate îndoielile legate de avantajul copleșitor al discipolilor lui Viorel Frunză. Clubul "Dacia" a acumulat 19 puncte, continuînd să înainteze în lupta cu "Milsami" și "Sheriff" pentru titlul de campioni ai Moldovei la fotbal.

"Sheriff", la rîndul său, și-a învins adversarii din echipa "Speranța" cu un scor mai modest decît "Dacia", ceea ce nu i-a împiedicat pe jucătorii de la Tiraspol să-și păstreze poziția de lideri. Atacantul belgian Zizi Badibanga a deschis scorul în minutul al 9-lea, iar către jumătatea primei reprize scorul a crescut grație eforturilor celui mai bun marcator al "Sheriff"-uli din sezonul actual - Vitalie Damașcan. Pe parcursul a nouă runde, de cînd a fost dat startul meciurilor Diviziei Naționale, el a marcat 10 goluri. Cel mai apropiat de el jucător confrom numărului de goluri înscrise este Stefan Mugoșa, care joacă, de asemenea, în echipa "Sheriff", el a marcînd de două ori mai puține goluri. "Speranța" a reușit să înscrie golul de prestigiu, e vorba de cel executat de Sergiu Plătică.

Fotbaliștii "Milsami", în meciul etapei a IX-a, i-au învins, cu scorul de 2: 0, pe debutanții Diviziei Naționale de la Chișcăreni. Atacantul nigerian Jello Bello a deschis scorul meciului în minutul al 17-lea, iar în minutul al 38-lea fotbalistul român din echipa "Milsami" Romeo Surdu s-a remarcat, înscriind cel de-al doilea gol. Clubul de la Orhei se află cu două puncte mai jos în clasament față de "Sheriff" și este înaintea adversarilor de la Clubul "Dacia", cu același număr de puncte. Pe poziția a patra a rămas "Petrocub", care a obținut remiză în meciul jucat cu echipa "Zimbru", cu scorul de 1:1. Pe locul al cincilea a urcat echipa "Zarea", învingînd echipa "Sfîntul Gheorghe", cu scorul de 2:0. După înfrîngerea suferită de la "Zarea", echipa de la Suruceni "și-a întărit" ultimul loc în clasament.

Meciurile din următoarea etapă, cea de-a zecea, vor avea loc pe 15 și 16 septembrie. În meciul principal echipa "Zarea" va găzdui, la Bălți, echipa"Sheriff". "Milsami", în meciul retur de la Nisporeni, va juca împotriva Clubului local "Speranța", iar "Dacia", pe stadionul din satul Speia, va juca împotriva echipei "Sfîntul Gheorghe". Fotbaliștii "Spicul" urmează să joace împotriva "Petrocub", iar "Zimbru" va încerca să acumuleze puncte în confruntarea cu "Dinamo-Auto".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?