Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Fructele din Moldova „merg” la WorldFood Moscow

11 sep. 2017,, 14:49   Societate
2266 0

14 producători, exportatori și procesatori de fructe participă, în perioada 11-14 septembrie, la expoziția internațională de produse alimentare WordFood Moscow.

La expoziția din acest an, producătorii din Republica Moldova propun cumpărătorilor de pe piața CSI și Asiei Centrale o gamă largă de produse cum ar fi: mere, prune, pere, piersici, struguri, fructe uscate, conserve și, în premieră, snakuri din mere.

Expoziția internațională World Food Moscow este organizată anual și întrunește de regulă reprezentanți din peste 65 de țări. Astfel, producătorii agricoli din Moldova vor putea să interacționeze cu antreprenori și comercianți din diferite colțuri ale globului, stabilind relații comerciale cu parteneri de pe piețele de Est, Vest sau Asia. Agricultorii moldoveni vor prezenta în cadrul expoziției fructe gustoase și de calitate, sortate, ambalate și păstrate în cele mai favorabile condiții.

Vadim Codreanu, director al departamentului marketing în cadrul Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct consideră că trebuie să fim prezenți în mod profesionist la acest gen de evenimente, să demonstrăm că putem livra o paletă largă de produse competitive.

Este de apreciat că, în rezultatul participării la expoziții internaționale, membrii Moldova Fruct și-au îmbunătățit capacitățile de promovare și prezentare. Experiența obținută în anii precedenți, i-a făcut să regîndească strategiile de prezentare, să devină mai flexibili în comunicare cu potențialii parteneri. Datorită acestui fapt, producătorii moldoveni de fructe devin tot mai capabili de a activa într-un mediu concurențial.


Membrii Moldova Fruct produc împreună: 135 mii tone de mere, 15 mii tone de prune, 1,5 mii tone de cireșe, 3 mii tone struguri de masă, 1,5 mii tone de piersic și o mie de tone de fructe uscate.

Producătorii APEF dispun de 20 de case de ambalare și au capacități frigorifice de păstrare a 75 mii tone de fructe.

Participarea la expoziție este posibilă datorită suportului financiar din partea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, membrii căreia sunt mai mult de 170 producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?