Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Uraganul Irma a aspirat, la propriu, oceanul (FOTO/VIDEO)

11 sep. 2017,, 23:30   Externe
3678 0

Uraganul Irma este atît de puternic, încît a aspirat, la propriu, oceanul.

S-a întîmplat în Bahamas, unde apa s-a retras efectiv din zona plajelor din Long Island, Bahamas., notează huffingtonpost.com.

Utilizatorul de Twitter @Piznack, care au postat video-ul cu inedita scena, a scris : “Familia mea din Bahamas spune că Irma a aspirat toată apa. Nu mai există practic apă. Plajele şi oceanul au dispărut“.

Angela Fritz, editor meteo la The Washington Post, a confirmat fenomenul şi spune că acesta se poate produce în timpul uraganelor foarte puternice, precum Irma.


“În mijlocul furtunii, unde este o presiune extrem de scăzută, apa este efectiv aspirată. Această presiune scazută este în sine un mecanism de aspirare şi poate schimba astfel suprafaţa oceanului. Furtuna atrage apa din împrejurimi spre centrul ei şi astfel nu mai rămîne nimic”, a explicat aceasta.

Wayne Neely, meteorolog la Departamentul de Meteorologie din Bahamas, avertizează însă rezidenţii din Long Island şi Exuma să fie foarte atenţi, pentru că la fel de repede cum a dispărut, tot atît de rapid oceanul se va reîntoarce. Ba mai mult, apa va veni cu o “furie extremă”.

A doua zi, spun martorii oculari, apa sa întors pe plajele din Bahamas. Există posibilitatea de a compara, cum arăta ţărmul mării din unul şi acelaşi punct.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?