Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De cine se teme Ilan Șor?

8 sep. 2017,, 17:35   Societate
5375 5

Primarul orașului Orhei Ilan Șor, aflat la libertate, deși instanța l-a condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul furtului miliardului a luat măsuri sporite de securitate.

Controversatul afacerist a fost văzut recent la Chișinău, însoțit de pază. Automobilul cu care se deplasează Șor a fost însoțit de două autovehicule cu bodigarzi (unul din față și altul din spate). Înainte de a părăsi casa sa de pe strada Lacului din capitală paznicii verifică cartierul, iar la fiecare intersecție se află cel puțin un gardian. În fața casei este o plasă de camuflaj cu înălțimea de aproximativ 5 metri care ascunde clădirea de ochii trecătorilor.

O agenție de pază privată păzește casa lui Șor 24 din 24. Lîngă poartă a fost instalat un punct de trecere și atunci cînd pe drum apare un automobil sau o persoană necunoscută paznicii în uniformă militară iese și urmăresc traiectoria mișcării sale.

Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de privațiune de libertate. El a fost declarat vinovat de obținerea prin fraudă a 5 miliarde de lei de la BEM în perioada 4 – 25 noiembrie 2014. Potrivit raportului Kroll, el ar fi spălat acești bani prin zecii de companii offshore.

După pronunțarea sentinței Șor a fost pus în libertate pînă cînd următoarea instanța nu va emite un verdict. Avocații afaceristului cu o reputație dobioasă care nu și-a recunoscut vina au contestat sentința Curții de Apel Chișinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?