Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un alt subaltern de-al lui Chirtoacă a fost plasat în arest

8 sep. 2017,, 17:01   Societate
2717 0

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au dispus astăzi 30 de zile de arest la domiciliu pentru șeful de secție din cadrul Direcției funciare a Primăriei Chișinău, anunță NOI.md

Totodată, s-a decis 20 de zile arest preventiv pentru specialistul din aceiași direcție și 30 de zile de arest preventiv pentru agentul economic.

Potrivit materialelor procesului penal, în virtutea funcției deținute, funcționarii utilizau bazele de date referitoare la terenurile din municipiul Chișinău, identificînd loturi, ce aparțineau municipalității, amplasate convenabil solicitanţilor, ale căror valoare putea fi majorată prin alipirea unor terenuri aferente sau prin schimbarea statului zonei, în vederea înstrăinării acestora în mod fraudulos. Aceștia ar fi acționat de comun acord cu agentul economic, care este suspectat de complicitate la abuz de serviciu.

Schema de preluare frauduloasă a terenurilor Primăriei a fost aplicată în zeci de cazuri, procurorii identificînd mai multe loturi, înstrăinate de acelaşi grup de persoane, pe bd.Grigore Vieru, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, str. Puşkin, str. Hînceşti, Cuza-Vodă etc. Acum o lună, în arestul procurorilor au ajuns şase membri ai grupului, printre care doi angajaţi de la “Cadastru”, un om de afaceri şi un beneficiar al unui teren. Alți doi complici, un executor judecătoresc şi un barman, au fost eliberați sub control judiciar, după ce și-au recunoscut vina. Pînă în prezent, 9 persoane, bănuite că ar fi implicate în această schemă, au fost reţinute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?