X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Terapia prin artă ajunge și în spitalele din Moldova

9 sep. 2017,, 13:34   Societate
4250 0

Lumină, liniște și speranță, asta vrea să aducă în 10 spitale din Moldova Asociația pentru Dezvoltare Culturală prin distribuirea și amenajarea a 450 de copii ale tablourilor unor pictori din țara noastră, dar și împărțirea unor seturi pentru desen micilor pacienți.

Autorii proiectului s-au gîndit că terapia prin artă poate face minuni și poate surprinde pe chipurile copiilor și adulților emoții de bucurie și dragoste pentru viață.

Campania, care a demarat pe cinci septembrie, își propune să promoveze terapia prin artă, care este o forță indispensabilă pentru recuperarea emoțională a pacienților și, desigur, cunoașterea artiștilor autohtoni talentați.

Micuții de la Spitalul Oncologic, Spitalul Clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga”, Institutul Mamei și Copilului, deja se bucură de tablourile viu colorate, 50 la număr, dar și de seturile de desen pe care pot să-și imprime emoțiile de bucurie sau tristețea.

Tot 50 de tablouri au ajuns și la Spitalul „Sfînta Treime” din Capitală, iar în scurt timp urmează să ajungă și la Spitalul Clinic Republican, Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin Ignatenco”, Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, Institutul de Cardiologie, Spitalul Clinic Municipal din Bălți și Spitalul Regional din Edineț.


„Pacienții care stau în spital au nevoie nu doar de o mînă de ajutor din partea medicilor, dar și de puțină lumină și culoare. Anume aceasta ne-am propus să aducem prin acest proiect. Am rămas plăcut surprinși de reacția medicilor, care au salutat idea și sînt încîntați de derularea proiectului. Acest lucru demonstrează că avem nevoie de artă ca de o gură de aer rece. Arta ne poate uni și ne poate face mai buni și mai sinceri”, afirmă Mariu Marin, președintele Asociației pentru Dezvoltare Culturală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?