Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Comisia Unificată de Control și-a reluat activitatea

8 sep. 2017,, 10:30   Politică
2484 2

Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) au revenit la masa discuţiilor marcînd astfel începutul unei noi sesiuni de toamnă-iarnă, notează Noi.md.

Şedinţa Comisiei s-a desfăşurat în or. Bender, fiind prezidată de delegaţia transnistreană, în cadrul căreia conform agendei de lucru au fost abordate două subiecte.

În debutul şedinţei reprezentanţii Misiunii OSCE au informat despre intenţia de a vizita posturile forţelor de menţinere a păcii (FMP) din Zona de Securitate (ZS) în perioada 7 – 30 septembrie şi Comandamentul Militar pe 11 – 12 septembrie curent.

Iniţiativa Misiunii OSCE a fost unanim susţinută de către membrii CUC şi comandanţii militari superiori a FMP în speranţa că acest pas va permite să asigure pe viitor condiții necesare pentru realizarea pe deplin a mandatului stabilit pentru Misiunea OSCE în Zona de Securitate - mecanism care a fost blocat unilateral de partea transnistreană din luna decembrie a anului 2013.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost audiat și aprobat un raport săptămînal privind situația din Zona de Securitate. Următoarea ședință a CUC este preconizată pentru 14 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?