X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Magistrații au luat o decizie în cazul Brăguța

7 sep. 2017,, 10:59   Societate
4150 0

Magistrații au decis ca cei trei polițiști de la Izolatorul de Detenție Preventiva suspectați de tortură să stea cîte 20 de zile de arest, notează NOI.md.

Decizia a fost luată de Judecătoria Rîșcani. Totodată, colegul de celulă al lui Andrei, Bologan Boris, a primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Avocatul lui Boris Bologan, Silviu Burlacu, a declarat pentru TV8 că nu este de acord cu decizia judecătoriei și o va ataca la Curtea de Apel. Acesta mai spune că clientul său spune că nu a aplicat forța și că, atît el, cît și alți colegi de celulă s-au apărat de Andrei, care i-ar fi atacat pe el și pe colegii de celulă. Totodată, avocatul spune că clientul său credea că Andrei era într-o stare de ebrietate narcotică.

Pe de altă parte, procurorul Ruslan Lupașcu a precizat că polițiștii sînt învinuiți că au tolerat aplicarea violenței la adresa lui Braguța de ceilalți deținuți, specificînd că aceștia nu l-au bătut pe Braguța. În privința deciziei judecătorului, procurorul a spus că va examina deciziile de încheiere și ulterior se va putea pronunța pe marginea cazului. Totodată, potrivit procurorului, pe numele unui alt deținut a fost emis mandat de arest.

Reamintim că procurorul a solicitat cîte 30 de zile de arest pentru toți cei patru bănuiți în cazul decesului lui Andrei Brăguța.


Acum două săptămîni Andrei Brăguța a murit în penitenciar, în timp ce se afla în arest preventiv.

Rudele îi acuză pe oamenii legii că l-ar fi bătut, lucru care ulterior ar fi dus la decesul acestuia. De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că moartea tînărului a fost cauzată de pneumonie. Andrei Brăguța ar fi fost reținut pentru că i-ar fi insultat pe inspectorii de patrulare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?