X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Furau bani de pe cardurile bancare ale străinilor

6 sep. 2017,, 15:30   Societate
3105 0

Oamenii legii au anihilat activitatea unui grup infracţional specializat în sustragerea mijloacelor bănești de pe conturile cardurilor de plată emise de instituții bancare din afara țării, notează NOI.md.

Potrivit anchetei, în perioada anului 2017 membrii grupului au creat pe teritoriul țării trei companii fictive cu genul de activitate declarat în domeniul turistic, prin intermediul cărora au obținut conectarea terminalelor POS la instituțiile bancare și implicit acceptarea cardurilor bancare false spre plată cu prezența fizică a acestora.

În urma investigațiilor, au fost identificate persoanele suspecte care acţionau de peste hotarele Republicii Moldova şi care s-au dovedit a fi cetățeni ai Ucrainei şi Republicii Belarus, iar administratorul unei companii, cetăţean al Republicii Belarus, a fost reținut și ulterior plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.

De asemenea, în urma efectuării perchezițiilor au fost depistate și ridicate în calitate de probe: POS-terminalul utilizat pentru sustragerea mijloacelor bănești, utilaj de tip skimming, utilizat pentru copierea datelor cardurilor bancare şi ştampile false.

Astfel, utilizînd fraudulos POS-terminalele menționate, precum și rechizitele bancare ale cardurilor de plată emise de instituțiile financiare din SUA, Rusia şi Kazakhstan, au efectuat în mod fictiv achitări de servicii în sumă de peste 100 de mii de lei şi tentative de sustragere a mijloacelor băneşti în sumă ce depăşeşte 400 000 de lei.


Persoana reținută riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 9 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?