Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

A fost stabilită componenţa Comisiei pentru constituirea circumscripţiilor uninominale

6 sep. 2017,, 12:11   Politică
3482 1

Guvernul a aprobat componenţa nominală a Comisiei naţionale pentru constituirea circumscripţiilor uninominale, comunică NOI.md.

Comisia va fi responsabilă de constituirea celor 51 de circumscripţii uninominale permanente, în scopul desfăşurării alegerilor parlamentare. Astfel, din Comisie vor face parte obligatoriu:

- doi reprezentanţi ai Comisiei Electorale Centrale;

- un reprezentant al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului;

- un reprezentant al preşedintelui Republicii Moldova;


- cîte un reprezentant al fracţiunilor şi grupurilor parlamentare;

- cîte un reprezentant al partidelor politice extraparlamentare şi al blocurilor politice extraparlamentare care la ultimele alegeri parlamentare au obţinut peste 2% dintre voturile valabil exprimate;

- un reprezentant al partidului politic care la ultimele alegeri prezidenţiale a participat la al doilea tur de scrutin;

- un reprezentant al Adunării Populare a Găgăuziei;

- cîte un reprezentant al asociaţiilor minorităţilor naţionale care constituie mai mult de 1% din numărul populaţiei Republicii Moldova

- doi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale;

- doi reprezentanţi ai Biroului pentru relaţii cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat;

- trei reprezentanţi ai mediului academic din domeniul dreptului, geografiei şi sociologiei;

- un reprezentant al societăţii civile, membru al grupului de lucru justiţie şi drepturile omului al Consiliului Naţional pentru Participare.

Comisia naţională pentru constituirea circumscripţiilor uninominale va fi asistată de un secretariat asigurat de Cancelaria de Stat. Preşedintele şi secretarul Comisiei sînt aleşi din rîndul membrilor Comisiei cu majoritate de voturi.

Comisia trebuie să prezinte Guvernului spre aprobare decizia de constituire a circumscripţiilor uninominale permanente, în termen de cel puţin 13 luni pînă la data expirării mandatului Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?