Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Peste 100 de apartamente din capitală inundate în urma ploilor

1 iul. 2013,, 10:06   Societate
11927 5
Foto: timpul.md
Ploaia abundentă din noaptea zilei de ieri, 30 iunie, a făcut ravagii în Chișinău. Aceasta a afectat mai multe străzi, subsoluri, acoperișuri, apartamente, copaci și automobile. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de azi de către responsabilii serviciilor municipale, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului Situații Excepționale, în noaptea zilei de ieri salvatorii au intervenit pentru pomparea apei la mai multe adrese de pe străzile Cărăușilor, Braniștii, Putnei, Iazului, Andrei Doga, Milescu Spătaru, Calea Ieșilor și altele.

Șeful Direcției locativ-comunale, Petru Gontea, a subliniat că în total au fost afectate 18 canalizări fluviale, 22 de acoperișuri ale blocurilor locative, 100 de apartamente, 22 de arbori și 7 automobile. ”Am lucrat toată noaptea. Echipele continuă lucrările și la această oră, pentru că apelurile de la locatari continuă să parvină”, a precizat Gontea.

De asemenea, șeful Regiei ”Exdrupo”, Efim Cheptănari, a anunțat că în urma ploii de ieri s-au creat blocaje pe străzile Albișoara, Calea Ieșilor, Tudor Vladimirescu, Uzinelor, Meșterul Manole și Bucovina.

În context, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat Direcției Poliție și Serviciului Situații Excepționale să blocheze acele porțiuni de străzi care prezintă risc pentru circulația rutieră. ”În mare parte s-a făcut față situației. Oricum, să nu se admită circulația pe acele străzi care prezintă pericol pentru circulație. De asemenea, toate serviciile să se găsească azi pe teren pentru a interveni”, a specificat Chirtoacă.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță ploi pe durata zilei de azi, iar în următoarele 2 zile vremea se va încălzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?