X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Investiții noi în cel mai dulce business din Moldova. Compania „Moldova-Zahar” SRL continuă să investească în fabrica de zahăr de la Cupcini ©

5 sep. 2017,, 14:43   Business
5032 0

Compania „Moldova-Zahăr” SRL are șase ani de când bucură consumatorii cu produse de calitate.

În toți acești ani a demonstrat că este o companie de încredere, iar recent a făcut o nouă investiție, astfel încât produsele fabricii să corespundă tuturor cerințelor consumatorilor. Este vorba despre o nouă linie de ambalare a zahărului, la lansarea căreia a fost prezent și președintele companiei investitoare din Polonia, Krajowa Spolka Cukrowa S.A., Pawel Piotrowski.

A fost o hotărâre foarte importantă pentru noi să venim în Republica Moldova. Până la ziua de azi am investit în „Moldova Zahăr” SRL mai mult de 15 milioane de euro pentru a face compania una cât mai modernă și eficientă, în care condițiile de muncă pentru angajați să fie cât mai bune. Ceea ce facem și în continuare. Investiția totală în secția de ambalare ne-a costat peste un milion și o sută de mii de euro. Scopul nostru este ca „Moldova Zahăr” SRL să fie o companie super profesionistă și pentru asta în fiecare an investim și parcurgem toți pașii pentru a realiza acest lucru”, a menționat Pawel Piotrowski, președinte al Krajowa Spolka Cukrowa S.A.

În cadrul „Moldova-Zahăr” SRL activează peste 150 de angajați, iar în perioada de colectare a sfeclei de zahăr și producere a zahărului numărul crește până la 450 de persoane.

Împreună cu delegația sosită din Polonia, directorul general al companiei „Moldova Zahăr” SRL, Wojciech Kolignan, a vizitat lanurile cu sfeclă de zahăr, în plin sezon de recoltare a acesteia. De menționat, că recolta de sfeclă de zahăr este una destul de promițătoare în acest an.

Sperăm că în acest an vom avea o roadă mai bună față de anul trecut, pentru că au fost mai multe precipitații. Astfel, vom produce și mai mult zahăr. Iar pentru a obțire o productivitate înaltă, noi susținem gospodăriile agricole pe întreaga perioadă de vegetație cu toate materialele și utilajele necesare, de la pregătirea solului până la recoltarea sfeclei. Bineînțeles, că nu este sufiecient doar ploaia pentru a avea recolte înalte. Este nevoie și de împlementarea și respectarea tehnologiilor noi de cultivare a sfeclei de zahăr. Anume din acest motiv noi organizăm seminare și școlarizăm specialiștii gospodăriilor noastre pentru a avea o roadă cât mai bună”, - a menționat directorul general al companiei „Moldova Zahăr” SRL, Wojciech Kolignan.

„Moldova Zahăr” SRL colaborează cu peste 100 de fermieri din nordul țării. Anual, aceștia beneficiază de o creditare de peste 80 de milioane de lei, sub formă de semințe, ierbicide, îngrășăminte, combustibil.

Anul acesta recoltarea sfeclei de zahăr a început mai devreme, dat fiind roada bogată de rădăcini dulci. Fabrica de zahăr din Cupcini va prelucra în acest sezon peste 300 000 de tone de sfeclă de zahăr și planifică să producă peste 43 de mii de tone de zahăr. Ținând cont de conținutul de zahăr în rădăcinile dulci, prețul de achiziție a unei tone de sfeclă de zahăr va depăși 800 de lei în acest an.

Drumul spre succes al ICS „Moldova-Zahar” SRL nu a fost unul ușor. Compania a achiziționat în luna mai 2011 fabrica de zahăr falimentată din or. Cupcini, care nu activase mai bine de 3 ani de zile. Cu toate acestea, în scurt timp fabrica a fost readusă la viață. Acest succes a avut un impact semnificativ atât asupra dezvoltării raionului Edineț, cât și asupra dezvoltării industriei zahărului din Republica Moldova.

De la fondare și până în prezent, ICS „Moldova-Zahar” SRL a înregistrat o dezvoltare continua: calitatea zahărului a ajuns la standarde europene, iar cota de piață a producerii zahărului atinge 30%.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?