Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sturza, despre decesul din penitenciar

5 sep. 2017,, 11:50   Politică
4127 3

„Au procurorii curaj?”, s-a întrebat Ion Sturza după ce ieri Procuratura Generală a dezvăluit neregulile grave din cadrul sistemului penitenciar, soldate cu moartea tînărului Andrei Brăguța, notează NOI.md.

Fostul demnitar nu exclude că în urma acestui caz tragic vor urma demisii la nivel înalt, cel puțin asta cere societatea, a remarcat el.

„Procurorii de la Chișinău au oferit detalii șocante în cazul lui Andrei Braguța, decedat în penitenciar. Și asta contrar "datului cu fundul la gard" a celor de la justiție și interne!

Se părea ca totul va fi mușamalizat în interesul "sistemului". Nu? E prea "urît mirositor" să omori un om bolnav mental? Se vor limita autoritățile doar la "executori"? Vor utiliza acest caz în reglări de conturi? Cert e că se cer demisii și concluzii politice la cel mai înalt nivel. Unii ar putea să o facă și fără să fie rugați”, a reacționat Sturza.

Menționăm că Procuratura Generală a intentat un dosar penal în urma decesului lui Andrei Brăguța în penitenciar. Cinci persoane au fost reținute în acest dosar pentru tortură și rele tratamente soldate cu decesul victimei, dintre care trei polițiști și doi deținuți. Versiunea de bază a oamenilor legii este că Andrei Brăguța ar fi fost maltratat violent de codeținuții de celulă, în timp ce polițiștii și-au manifestat consimțămîntul tacit la aceste acțiuni. Medicii legiști urmează să stabilească dacă boala de care suferea tînărul – pneumonie, s-a agravat pe perioada aflării lui în custodia statului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?