Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Putin este de acord cu dislocarea pacificatorilor ONU

5 sep. 2017,, 13:00   Externe
2680 1

Potrivit spuselor liderului Rusiei, acest lucru va aduce beneficii "la soluționarea problemei din sud-estul Ucrainei"

Rusia va prezenta Consiliului de Securitate al ONU rezoluția privind dislocarea pacificatorilor ONU pe linia de demarcație din Donbass, pentru asigurarea securității colaboratorilor OSCE. Declarația a fost făcută pentru jurnaliști de către președintele FR Vladimir Putin, în cadrul conferinței de presă dedicate rezultatelor summitului BRICS.

Potrivit spuselor dlui, dislocarea forțelor ONU, care asigură securitatea misiunii OSCE în Donbass, va fi binevenită "în vederea soluționării problemei din sud-estul Ucrainei". "Ministrul [Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov], în acest caz vom considera că aceasta instrucțiune este adresată Ministerului Afacerilor Externe de a înainta rezoluția corespunzătoare Consiliului de Securitate", a adăugat Putin.

"Vorbiți despre faptul că cineva vrea să rezolve ceva [prin intermediul ONU], de fapt, nu văd nimic rău în aceasta, așa cum am spus în repetate rînduri susțin ideea și dotarea cu armament a misiunii OSCE, dar însăși OSCE refuză să-și înarmeze angajații, deoarece nu are nici personalul corespunzător, nici experiența unei astfel de activități", a explicat liderul rus.

Putin a concluzionat că în acest context prezența trupelor ONU de menținere a păcii, mai precis, "a acelor oameni care asigură securitatea misiunii OSCE", dlui o consideră "destul de oportună".


"Dar este vorba desigur doar de funcția de asigurare a securității personalului OSCE", a continuat Putin. În plus, potrivit spuselor lui, aceste forțe ar trebui să se afle numai pe linia de demarcație "și nicăieri pe alte teritorii", precum și "soluționarea acestei probleme ar trebui să aibă loc numai după retragerea părților și retragerea echipamentelor grele".
"Iar acest lucru nu poate fi rezolvat fără contactul direct cu reprezentanții autoproclamatelor republici: Republica Populară Donbas și Republica Populară Lugansk", a constatat președintele FR.

Comentînd opinia potrivit căreia Kievul ar putea să-și înainteze propria versiune de dislocare a forțelor de menținere a păcii în Donbas, prin intermediul Adunării Generale a ONU, ocolind Consiliul de Securitate al acestei organizații. Putin a menționat că acest lucru este imposibil "deoarece forțele de menținere a păcii ale ONU nu pot funcționa decît prin decizia Consiliului de Securitate “

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?