Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Popularitatea lui Macron continuă să scadă (sondaj)

4 sep. 2017,, 21:27   Externe
2384 0

Popularitatea președintelui francez Emmanuel Macron a înregistrat o nouă scădere în urma anunțării de către guvern, săptămîna trecută, a controversatei reforme a Codului muncii, conform unul sondaj YouGo publicat luni, transmite Xinhua.

Potrivit sondajului, întreprins pentru Huffington Post și CNews, popularitatea lui Macron a ajuns în septembrie la 30%, în scădere cu șase procente față de luna trecută și cu 13 procente comparativ cu sfîrșitul lunii iunie.

Macron a pierdut șase procente în rîndul votanților socialiști, dar și al celor de centru, și șapte în cel al simpatizanților extremei stîngi. În schimb, cota sa de popularitate a recuperat șase procente în rîndul simpatizanților extremei drepte, ajungînd la 45% opinii favorabile.

Pierderea de popularitate a președintelui nu este singulară, prim-ministrul Edouard Philippe confruntîndu-se și el, cu 32% opinii favorabile, cu o scădere de cinci procente față de luna august.

Popularitatea lui Philippe o depășește ușor pe cea a lui Macron datorită în special votanților de centru, care au, în proporție de 84%, o opinie favorabilă despre prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?