Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noi posibilități de studiere a limbii de stat pentru copiii moldovenilor din Rusia

1 sep. 2017,, 18:25   Societate
2305 2

În Federația Rusă a fost deschis Centrul de studiere a limbii de stat pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, pe lîngă Organizația nonguvernamentală „Правозащитник”.

Potrivit Biroului Relații cu Diaspora, prima lecție, cu genericul „Salut”, a avut loc pe 20 august, iar de Ziua Independenței Republicii Moldova, 27 august, a avut loc cea de-a doua lecție – „Eu și prietenii mei”, la care au participat mai mulți copiii ai conaționalilor noștri, dornici de a studia limba vorbită de către părinții lor.

Pe parcursul lunii septembrie vor urma alte două lecții: „La grădiniță” – 3 septembrie și „Vai, ce multe jucării!” – 10 septembrie. Pentru participare la aceste lecții sînt înscriși cca 50 de copii cu vîrsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Lecțiile vor fi predate de către doi profesori, copiii fiind împărțiți în grupuri.

Prezentarea oficială a Centrului de studiere a limbii de stat pentru copiii din diaspora Republicii Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse, conform preconizărilor, urmează să aibă loc în perioada 8-15 septembrie 2017 în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?