Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Prima companie aeriană care ar vrea să renunțe la scaunele din avioane

2 sep. 2017,, 23:00   Externe
4712 2

Compania aeriană low-cost VivaColombia ar fi dispusă să renunțe la scaunele din avioane și să își oblige pasagerii să stea în picioare, dacă o astfel de variantă ar fi aprobată de birourile pentru siguranța transportului, iar constructorii de aeronave ar găsi o soluție eficientă și sigură.

Dacă unele companii aeriene low-cost, precum Ryanair, a înlocuit scaunele din avioane cu unele mai subțiri, astfel încît capacitatea de transport a aeronavelor să crească, fondatorul VivaColombia spune că pasagerii sînt mai interesați să obțină un preț mai mic la biletele de avion decît să aibă parte de un confort sporti în timpul zborului.

„Există cercetători care fac chiar acum studii să afle dacă poți zbura stînd în picioare. Sîntem foarte intersați de orice variantă care ar face transportul aerian mai ieftin. Cui îi pasă dacă nu ai un sistem de entertainment pentru o oră de zbor? Cui îi pasă dacă nu ai podele de marmură sau dacă nu primești alune gratis?”, a declarat CEO-ul VivaColombia, William Shaw, pentru Miami Herald.

Acesta a declarat că ia în calcul orice idee care ar putea reduce prețul biletelor de avion. Săptămîna aceasta, VivaColombia și-a mărit flota cu 50 de avioane Airbus 320, care vor începe să zboare de la 1 mai 2018. Noile aeronave sînt mai spațioase, au mai multe locuri, consumă mai puțin combustibil și vor avea costuri de întreținere mai mici.

Însă pentru companiile aeriene low-cost cea mai mare realizare ar fi să renunțe complet la scaune și să le înlocuiască cu unele asemănătoare scaunelor de bar. Astfel, ar putea vinde mai multe bilete pentru un zbor. Ideea a fost explorată chiar de Airbus, în 2003, însă nu a primit aprobările autorităților de supraveghere a transportului aerian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?