Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

SUA vor construi prototipul unui perete la frontieră cu Mexicul

1 sep. 2017,, 22:00   Externe
2341 0

Controversata propunere a președintelui american Donald Trump de a ridica un zid la granița cu Mexicul a intrat într-o nouă etapă dintr-un lung proces, după ce agenția de frontieră (Customs and Border Patrol - CBP) a anunțat joi că patru companii au fost alese pentru a construi prototipuri, relatează dpa.

"CBP a cerut propuneri din partea industriei pentru modele de zid din beton armat, precum și materiale alternative", a spus Ronald Vitiello, comisar adjunct al serviciului de protecție a frontierelor din SUA.

Vitiello a spus că alegerea celor patru companii este o 'piatră de hotar' în planul lui Trump privind securitatea la graniță.

Trump s-a angajat să construiască un zid de-a lungul frontierei de peste 3.000 de km cu Mexicul pentru a opri imigrația ilegală și fluxul de droguri și a insistat ca Mexicul să plătească pentru el.

Costul total al construcției unui zid la frontieră este estimat la zeci de miliarde de dolari. Guvernul mexican a respins ideea că ar putea plăti factura pentru acest proiect.


Camera Reprezentanților a adoptat în iulie un proiect de lege privind cheltuielile pentru 2018, care include și 1,6 miliarde de dolari pentru începerea lucrărilor de construcție la zid.

Însă este de așteptat ca proiectul de lege să întîmpine opoziția democraților în Senat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?