X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Percheziţii la domiciliul unui individ din sectorul Rîşcani

1 sep. 2017,, 13:20   Capitala
6647 0

În cadrul unor acţiuni profilactice de combatere a infracţiunilor legate de circulaţia ilegală de droguri, precum şi în urma acţiunilor de urmărire penală desfăşurate de către poliţiştii sectorului Botanica la domiciliul unui individ de 32 de ani din cartierul Poşta Veche a fost efectuate percheziţii autorizate, notează NOI.md.

La faţa locului forţele de ordine au depistat plante de cînepă cultivate în ghiveciuri, aparate confecţionate artizanal şi destinate consumului de droguri, precum şi un pistol păstrat ilegal de un model necunoscut. La întrebările adresate de către poliţişti, individul n-ar fi putut explica originea armei, iar plantele de cînepă le-ar fi cultivat în scop de consum.

Toate probele au fost sigilate şi ridicate conform procedurii, fiind expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP pentru efectuarea expertizelor chimice şi balistice, pentru a constata modelul şi originea armei de foc. În acest sens ofiţerii de investigaţii urmează să stabilească dacă arma respectivă ar fi fost folosită la comiterea infracţiunilor.

În funcție de rezultatele expertizelor, suspectul riscă să fie cercetat penal pentru consumul substanţelor narcotice şi păstrare ilegală de arme.

Conform legislaţiei penale în vigoare, individul poate fi sancţionat cu amendă în mărime de la 13 000 la 19 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?