X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cînd în Moldova va începe procesul de creare a parcurilor IT

29 aug. 2017,, 18:00   Economie
2999 0

Ministerul Economiei și Infrastructurii al Moldovei va organiza la 7 septembrie un Forum de afaceri IT pentru prezentarea propunerilor Guvernului privind crearea în țara noastră a parcurilor pentru tehnologia informațiilor (IT), relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului, manifestarea va fi organizată în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, la ea vor participa reprezentanții cercurilor de afaceri din țara noastră și străinătate, investitorii potențiali, reprezentanții corpului diplomatic, partenerii de dezvoltare și mass-media.

La Forum vor fi prezentate măsurile legislative care au intrat recent în vigoare, în special, modificările la Codul Fiscal și alte legi pentru realizarea în practică a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Comunitatea de afaceri și investitorii potențiali se vor familiariza cu particularitățile aplicării Legii cu privire la parcurile IT, modul de funcționare și interacțiune simplificată cu instituțiile publice prin aplicarea impozitului unic de 7 la sută și a regimului virtual de activitate pentru rezidenții parcurilor IT, oferirea celor mai avantajoase condiții de activitate pentru companiile IT.

Recent în Moldova a intrat în vigoare o lege care prevede mecanismul de introducere în țară a impozitului unic pentru rezidenții parcurilor IT în valoare de 7 la sută din veniturile de la vînzări. Pachetul de modificări la legislație în domeniul impozitelor, asigurărilor sociale și asigurărilor obligatorii de asistență medicală a fost adoptată de Parlament în vederea creării condițiilor necesare pentru realizarea în practică a legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.


Legea prevede introducerea modificărilor și completărilor la Codul Fiscal, pentru a putea fi aplicat impozitul unic în valoare de 7 la sută din veniturile din vînzări pentru rezidenții parcurilor IT, ceea ce va contribui la sporirea atractivității sectorului IT pentru investitorii autohtoni și cei străini, precum și accelerarea elaborării și valorificării potențialului acestei ramuri.

Rezidenții parcurilor IT vor plăti un impozit unic în valoare de 7 la sută din obiectul impozabil, dar nu mai puțin de valoarea minimă a sumei impozitului unic, stabilită lunar pentru fiecare angajat și constituie 30 la sută din salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru anul aferent perioadei fiscale. În componența impozitului unic au fost incluse următoarele impozite, taxe și plăți: impozitul pe venitul din activitatea de antreprenoriat; impozitul pe venitul din salarii; contribuțiile obligatorii de asigurări sociale plătite de angajați și angajatori; contribuțiile obligatorii pentru sănătate plătite de personal și angajatori; taxe locale; impozitul pe bunuri imobiliare; taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înregistrate în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?