Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Fostul viceministru al MAI și finul său își vor primi sentința

29 aug. 2017,, 12:49   Societate
3829 1

Sentința finală în dosarul fostului viceministru al MAI Veaceslav Ceban și finul său, Stanislav Caraman, va fi pronunțată mîine, 30 august, transmite NOI.md

Procurorul cere o pedeapsă cu amendă pentru Veaceslav Ceban de 3000 unități convenționale, iar pentru finul lui amendă de 4500 de unități și confiscarea a 12 mii de euro.

Precizăm, cei doi au fost reținuți pentru trafic de influență iar ambii învinuiți și-au recunoscut vinovăția integral, fiind eliberați din arest preventiv.

Veaceslav Ceban și Stanislav Caraman, angajat al Serviciului Vamal, au fost reținuți pe 25 iunie curent.

Potrivit actului de învinuire, în luna mai curent, Stanislav Caraman a pretins 20 de mii de euro de la soţia unui bărbat învinuit de fabricarea și punerea în circulație a multiplelor carduri bancare. Vameşul susţinea că ar avea influență, prin intermediul nașului său, asupra organului de urmărire penală și procurorilor, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal. Astfel, inculpatul a primit suma de 12 mii de euro, comunicîndu-i femeii că aceşti bani erau destinaţi scoaterii de sub sechestru a apartamentului şi schimbării măsurii preventive a soţului acesteia.


Mai tîrziu, în iunie curent, angajatul SV ar fi estorcat 60.000 de euro de la bănuit sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului său, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal.

Dat fiind faptul că bănuitul nu dispunea de suma respectivă, s-a convenit că banii vor fi transmiși în două rate cîte 45.000 de euro și 15.000 de euro.Astfel la 24 iunie 2017, sub controlul organului de urmărire penală, inculpatul a primit o parte din banii pretinși și anume suma de 30.000 euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?