Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Deputat despre acuzațiile lui Sandu: O capodoperă a idiotismului

28 aug. 2017,, 17:50   Politică
4489 15

Acuzaţiile de trădare de stat, aduse Preşedintelui Igor Dodon de către liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, sînt "o capodoperă a idiotismului şi făţărniciei", consideră deputatul Parlamentului din partea Partidului Socialiştilor, Bogdan Ţîrdea.


El a scris pe pagina sa de facebook că, "pentru cetăţeana Romîniei, care a promis să voteze pentru lichidarea Moldovei, aceasta este o acuzaţie foarte serioasă".

"Marioneta Departamentului de Stat (al SUA - "I.") spune că preşedintele este "vasalul lui Vladimir Putin". Însă datorită lui Igor Dodon, mărfurile moldoveneşti iarăşi au acces pe piaţa rusă, au fost amnistiaţi 200 mii de muncitori moldoveni", a amintit Ţîrdea.

Potrivit lui, acuzaţiile lui Sandu "îi fac trădători şi peste cei peste jumătate din cetăţenii republicii care îl susţin pe Preşedinte în apropierea de Federaţia Rusă".

"Spre deosebire de doamna Sandu, Igor Dodon nu are nicio atribuţie nici la furtul miliardului, nici la privatizarea Aeroportului Chişinău. De asemenea, Preşedintele nu susţine Fundaţia Soros şi Fondul Naţional pentru Susţinerea Democraţiei. El nu este membru al Senatului Soros, aşa cum a fost Maia Sandu în 2009. faptul că Preşedintele susţine federalizarea ţării este neconstituţională? Amintesc că această idee a fost propusă de OSCE încă în anul 2002 şi a fost susţinută de SUA şi Uniunea Europeană", a menţionat Ţîrdea.

Comentînd afirmaţiile Maiei Sandu precum că Preşedintele subminează securitatea de stat a ţării (blocînd participarea militarilor moldoveni la exerciţiile NATO), deputatul i-a propus liderului PAS "să citească articolul 11 din Constituţia RM, care stipulează că Republica Moldova este un stat neutru".

"Aceste acuzaţii sînt, în realitate, o încercare de a-l înlătura pe Igor Dodon de la conducere cel puţin temporar, pentru a-i oferi şansa "păpuşarului" (preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc - "I.") de a deveni prim-ministru", consideră politologul, care este convins că acela, "drept răspuns, o va face pe Maia Sandu preşedinte".

În ajun, PAS l-a numit pe Igor Dodon "trădător de Patrie, căci acţiunile sale pun în pericol independenţa republicii". Sandu susţine că "Preşedintele se identifică deschis cu interesele Federaţiei Ruse, devenind un vasal al Preşedintelui Vladimir Putin. El foloseşte finanţare obscură, din afara ţării, pentru a controla mass-media şi a-şi menţine imaginea; promovează deschis soluţii neacceptate de cetăţenii Republicii Moldova împotriva interesului naţional pentru rezolvarea conflictului din raioanele din stînga Nistrului, prin promovarea anticonstituţională a federalizării şi "transnistrizării" Republicii Moldova; încalcă Constituţia, jurămîntul depus, legislaţia naţională şi subminează statul. Fostul ministru al Educaţ ;iei a menţionat că Igor Dodon trebuie să fie acuzat de trădare de stat şi a promis că va solicita Procuraturii Generale să pornească o urmărire penală pe numele lui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?