X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Spania: Bilanțul atentatelor a ajuns la 16 morți

27 aug. 2017,, 19:00   Externe
4433 0

Bilanțul atentatelor din Catalonia a ajuns la 16 morți, după ce o cetățeană germană de 51 de ani a decedat duminică, a anunțat protecția civilă catalană, informează AFP.

"În această dimineață, o femeie de 51 de ani, de naționalitate germană, ce fusese internată în stare critică la unitatea de terapie intensivă de la spitalul del Mar din Barcelona, a decedat", a anunțat protecția civilă într-un comunicat.

Dublul atentat terorist, comis la Barcelona și Cambrils în 17 și 18 august și revendicat de organizația Statul Islamic (SI), s-a soldat de asemenea cu 125 de răniți, dintre care cinci sînt în continuare în stare critică.

Femeia de cetățenie germană decedată duminică a fost rănită în atentatul care a avut loc la Barcelona, cînd o camionetă la volanul căreia se afla un tînăr marocan a intrat în mulțime pe Las Ramblas, cea mai frecventată de turiști arteră pietonală din metropola catalană.

Sîmbătă, peste 100.000 de persoane au manifestat la Barcelona împotriva violenței jihadiste sub sloganul "Nu mi-e frică". Regele Felipe al VI-lea s-a alăturat manifestanților, devenind astfel primul suveran spaniol care ia parte la o astfel de adunare, după restabilirea monarhiei în 1975.


El s-a plasat cu cîteva rînduri în spatele bannerului din frunte, la fel ca șeful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, miniștri, președinți de regiuni, lideri de partide, primul rînd al manifestației fiind rezervat, conform dorinței primăriei, 'reprezentanților colectivităților care, din primul minut, s-au ocupat de victime': polițiști, pompieri în uniforme, medici în halate albe, șoferi de taxi, comercianți și locuitori din zona Las Ramblas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?