X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Oficial german: Nu există riscul repetării valului de migrație

26 aug. 2017,, 21:09   Externe
2643 0

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, consideră că nu există riscul unei repetări a valului masiv de migrație care a adus în țara sa aproape un milion de refugiați în urmă cu doi ani, transmite sîmbătă DPA.

'Nu văd o evoluție precum cea pe care am avut-o în toamna lui 2015', a declarat ministrul, într-un interviu acordat agenției de presă germane.

'Am întreprins multe pentru a ne asigura că nu se va ajunge la așa ceva (...) Anul 2015 nu poate, nu ar trebui și nu se va repeta', a subliniat de Maiziere.

Referindu-se la creșterea numărului de migranți care traversează Mediterana în ambarcațiuni precare spre Italia, responsabilul german a afirmat că nu ar trebui să mai existe o politică de a permite trecerea acestor persoane.

Potrivit lui Thomas De Maiziere, acordul semnat între Uniunea Europeană și Turcia vizînd blocarea rutei refugiaților care ajungeau în UE via insulele grecești funcționează.

Liderul social-democraților germani, Martin Schulz, principalul contracandidat al cancelarului creștin-democrat Angela Merkel în alegerile federale de pe 24 septembrie, a avertizat recent în legătură cu un nou val de solicitanți de azil, dată fiind creșterea numărului de sosiri în Italia.

De Maiziere a respins însă temerile că acești refugiați se vor îndrepta spre nord, în Germania.

'În primul rînd, sîntem mai bine pregătiți; în al doilea rînd, Italia se comportă diferit de această dată; și, în al treilea rînd, numărul refugiaților în Italia nu este atît de ridicat precum acela covîrșitor despre care se vorbește', a explicat ministrul german, menționînd că numărul de refugiați care sosesc în Italia a scăzut dramatic în lunile iulie și august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?