X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Consilier CMC: ”Istoria de succes” a lui Chirtoacă nu corespunde realității

26 iun. 2013,, 16:10   Societate
3354 0
Foto : noi.md
De această părere este președintele fracțiunii PCRM din Consiliul Municipal Chișinău, Boris Golovin, comentînd pentru agenția OMEGA, raportul triumfalist al primarului capitalei, Dorin Chirtoacă care a prezentat drept succes mai multe domenii unde este supus criticilor dure din partea locuitorilor capitalei.

”Acest raport poate fi apreciat doar negativ. Este plin de populism, lipsit de fapte concrete. Ceea ce primarul prezintă drept ”succes”, cunoaștem cu toții, consilierii și orășenii, că nu corespunde realității”, a declarat pentru Agenția OMEGA, Boris Golovin, accentuînd că Dorin Chirtoacă face mai mult PR, decît administrează afacerile capitalei.

Potrivit sursei citate, ”Chirtoacă a făcut în iunie 2013, aceleași promisiuni pe care le-a rostit și în cadrul rapoartelor precedente: extinderea blv. Mircea cel Bătrîn, construcția parcărilor subterane, soluționarea problemei construcțiilor neautorizate, micșorarea numărului de gherete, soluționarea problemei cîinilor comunitari etc”.

În pofida stării dezastruoase a drumurilor din municipiul Chișinău, atestată atît de pietoni, cît și de automobiliști, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă și în acest an s-a lăudat în cadrul prezentării raportului de activitate, cu ”modernizarea” a 11 străzi și cu reducerea numărului de construcții de tip mansardă, în pofida protestelor multiple ale orășenilor care declarau că acest lucru nu corespunde realității.

Anterior, mai mulți consilieri municipali l-au acuzat pe primarul capitalei, Dorin Chirtoacă de promovarea în secret a numeroase decizii, ignorînd principiul de transparență decizională, dar şi opinia Consiliului. Majoritatea lor vizau chestiunile legate de arenda şi vînzarea proprietăţii municipale, de activitatea întreprinderilor şi structurilor municipale, taxe locale. Aleșii locali semnalau că ”acestea diminuează semnificativ rolul Consiliului ca organ competent al puterii reprezentative, dezorganizează activitatea acestuia”.

Dorin Chirtoacă a fost ales în funcția de primar al capitalei în 2007. În vara anului 2010, Dorin Chirtoacă, a fost reales în funcția de edil al capitalei, rezultatul fiind contestat în instanță. Activitatea sa în capitală este caracterizată de reprezentanți ai societății civile drept una mai mult politică decît managerială. Atît după raportul de activitate din 2012, cît și din 2013, comunitatea analitică a constatat că Dorin Chirtoacă nu a realizat nimic nou, promisiunile enumerate rămînînd același de la începutul activităţii sale în funcţia de edil al capitalei.

Potrivit mai multor analize ale Curții de Conturi privind gestionarea patrimoniului public în Chișinău, au demonstrat că în perioada 2010-2011, municipalitatea a fost prejudiciată cu sute de milioane de lei din cauza managementului defectuos al primarului Dorin Chirtoacă și a subalternilor săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?