X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Reprezentantul permanent al FR pe lîngă ONU a comentat adresarea Moldovei

24 aug. 2017,, 11:30   Politică
8503 12

Solicitarea autorităților de la Chișinău de a examina la ONU retragerea trupelor ruse din Transnistria nu va duce la soluționarea pașnică a diferendului, în cadrul formatului 5+2.

Declarația aparține reprezentantului Federației Ruse la ONU, Vasili Nebeznea. El a calificat drept „surprinzător și neprietenos” gestul Chișinăului, precizînd că partea rusă nu a fost informată preventiv cu privire la această inițiativă, informează Noi.md.

„Desigur, aceasta nu va duce la un proces pașnic, așa cum este formatul «5+2». Noi îi vom anunța deschis în acest sens pe colegii noștri moldoveni”, a declarat Nebenzea.

Oficialul rus a înaintat ideea că solicitarea adresată la ONU nu este decît rezultatul disensiunilor dintre președintele Igor Dodon și guvernarea proeuropeană de la Chișinău.

Autoritățile de la Chișinău au cerut Organizației Națiunilor Unite să includă pe ordinea de zi a ședințelor plenare subiectul retragerii trupelor militare ruse din stînga Nistrului. Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a cerut, prin intermediul unei scrisori, ca subiectul să fie supus dezbaterilor în cadrul celei de-a 72 sesiuni a Adunării Parlamentare ONU, care începe pe 12 septembrie curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?