X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

La putere trebuie să vină oameni care să apere interesele țării, opinie

24 aug. 2017,, 09:00   Politică
2859 2

La putere trebuie să vină oameni care să nu se subordoneze totalmente forțelor externe, fie din Est, fie din Vest, trebuie să vină oameni care să apere interesele țării. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Jurnalista Irina Astahova a declarat în cadrul emisiunii că acești oameni trebuie să fie responsabili, să nu fie dependenți de forțele externe și să se gîndească la viitorul țării. În opinia jurnalistei, Guvernul se transformă în singura afacere profitabilă din țară, iar oamenii vin în Guvern pentru un termen scurt și nu au motivație să lucreze și să schimbe ceva. „Oamenii vin la guvernare nu pentru a schimba situația, dar pentru a-și asigura viitorul”, spune Irina Astahova.

Analistul Victor Ciobanu susține că guvernarea nu se gîndește la dezvoltarea economiei. În opinia lui, din subordinea Ministerului Economiei trebuie retrase toate întreprinderile de stat pentru ca acesta să se ocupe de strategii de dezvoltare a economiei. „O asemenea situație nu s-a mai atestat în Moldova de la proclamarea independenței. Parlamentul nu mai este Parlament, Guvernul nu mai este Guvern, iar procuratura nu mai este procuratură”, spune Victor Ciobanu.

Fotul deputat Victor Stepaniuc se întreabă dacă în condițiile actuale statul Republica Moldova are viitor, dacă poate fi formată o altă elită. „Noi, într-adevăr, avem o elită slabă în senul că aceasta nu vrea să țină cont de realitate, nu vrea să învețe”, a menționat Victor Stepaniuc. Potrivit lui, pentru situația creată în țară o anumită responsabilitate o poartă populația care a ales această elită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?