X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Kim Jong-Un a ordonat creșterea producției rachetelor balistice

23 aug. 2017,, 19:00   Externe
2293 0

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat producerea unor motoare de rachetă și ogive pentru rachete balistice intercontinentale (ICBM) suplimentare, au informat miercuri canale media oficiale de la Phenian, citate de AFP.

Tensiunile generate de programele nuclear și balistic ale Coreii de Nord s-au agravat în ultimele luni. În iulie, Phenianul a efectuat teste cu ICBM, supervizate de Kim Jong-Un, care pun aparent o mare parte din continentul american în raza de acțiune a acestora.

Washingtonul și Phenianul s-au amenințat atunci reciproc. Tonul ridicat al declarațiilor a mai scăzut de atunc, dar SUA și Coreea de Sud au lansat în această săptămînă exerciții militare comune, denunțate de Coreea de Nord ca fiind o repetiție pentru invadarea teritoriului său.

La începutul săptămînii, agenția oficială nord-coreeană de presă KCNA l-a calificat pe președintele american Donald Trump drept un "tip nebun", evocînd "stăpînul Casei Albe care publică frecvent articole stranii pe contul său de Twitter despre gîndurile sale ghidate de egoul său și pline de inepții pentru a face dificilă viața asistenților săi".

KCNA a relatat miercuri că nr.1 de la Phenian inspectase Institutul de materiale chimice al Academiei de științe în domeniul apărării, care dezvoltă rachetele nord-coreene.


"El a dat ordin Institutului să producă mai multe motoare de rachetă cu carburant solid și ogive de rachete", adaugă agenția.

Experții nu știu dacă Coreea de Nord stăpînește de acum tehnologia care să poată asigura supraviețuirea unei ogive de rachetă balistică în timpul etapei de revenire în atmosfera terestră, cînd ea este supusă unei temperaturi înalte. Phenianul asigură că da.

Coreea de Nord amenințase că va lansa o salvă cu rachete în apropierea teritoriului american din Guam, în Pacific, dar a amînat punerea în aplicare a acestui proiect.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a părut marți să vină în sensul unei anume detensionări, salutînd "reținerea" Phenanului pentru că s-a abținut să efectueze teste nucleare și de rachete după impunerea noilor sancțiuni de către ONU la începutul lunii.

El și-a exprimat speranța că aceasta ar semnala voința regimului lui Kim Jong-Un de a începe convorbiri directe cu Washingtonul "la un moment dat într-un viitor apropiat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?