X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O nouă lovitură pentru Egipt din partea SUA

23 aug. 2017,, 20:01   Externe
2652 0

SUA au decis să refuze Egiptului un ajutor de 95,7 milioane de dolari și să amîne acordarea unei sume suplimentare de 195 milioane de dolari

Acest fapt se datorează lipsei de progrese în ceea ce privește respectarea drepturilor omului și a standardelor democratice, a relatat marți Reuters, citînd două surse familiare cu dosarul.

Această decizie reflectă dorința SUA de a continua cooperarea în domeniul securității, dar și frustrarea față de atitudinea autorităților de la Cairo în materie de libertăți civile, mai ales după adoptarea unei noi legi care restrînge activitatea organizațiilor neguvernamentale, considerată ca parte a represiunilor în creștere față de cei care nu sînt de acord cu politica oficială, au indicat sursele menționate.

Purtători de cuvînt ai Casei Albe și Departamentului de Stat nu au putut fi imediat contactați pentru eventuale comentarii pe acest subiect.

Oficialii americani au fost în special indignați că președintele Abdel Fattah al-Sisi a permis în mai ca această lege vizînd organizațiile neguvernamentale să intre în vigoare. Grupurile și militanții pentru drepturile omului au declarat că această lege interzice efectiv activitatea lor și face mai dificilă funcționarea organizațiilor de caritate.


Autoritățile egiptene asiguraseră anterior SUA că această lege, care restrînge activitatea ONG și introduce pedeapsa cu închisoarea de pînă la cinci ani pentru nerespectarea ei, nu va fi aprobată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?