X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Incendiile de pădure au creat un focar uriaș în vestul Canadei

23 aug. 2017,, 12:41   Externe
2843 0

Nu mai puțin de 19 incendii de pădure au fuzionat și au creat un singur focar, uriaș, cel mai mare raportat vreodată în Columbia Britanică, au anunțat marți autoritățile din această provincie aflată în vestul Canadei, informează AFP.

Incendiul astfel creat, denumit "Platoul", acoperă 467.000 de hectare într-o regiune cu vegetație sălbatică și puțin populată din centrul provinciei, la vest de orașul Quesnel, și este de peste două ori mai extins decît cel care a distrus peste 200.000 de hectare de pădure în 1958.

Flăcările se întind pe un front de peste 130 de kilometri și vor continua să avanseze, în pofida eforturilor depuse de sute de pompieri, care încearcă să le izoleze.

"Este cel mai mare incendiu din istoria provinciei", a declarat Kevin Skrepnek, purtătorul de cuvînt al serviciilor de urgență împotriva incendiilor de pădure din Columbia Britanică, într-o conferință de presă.

"Acest foc are potențialul de a crește", a adăugat el, chiar dacă flăcările nu au mai avansat în ultimele 24 de ore.
Starea de urgență este în vigoare din data de 7 iulie în Columbia Britanică, o provincie afectată de cele mai devastatoare incendii din istoria sa și, de asemenea, de una dintre cele mai fierbinți și mai secetoase veri din istoria înregistrărilor meteorologice canadiene.


Cele mai multe dintre cele 46.000 de persoane care au fost evacuate au putut să revină în locuințele lor. În prezent, doar 2.700 de persoane sînt încă strămutate.

134 de focare erau active marți în provincia canadiană, mobilizînd 3.900 de pompieri și 200 de avioane de intervenție.

Din aprilie, peste 1,2 milioane de hectare (12.000 de kilometri pătrați) de pădure au fost distruse, o cifră fără precedent în istoria provinciei, a adăugat același purtător de cuvînt.

Această suprafață este de aproape două ori mai mare decît teritoriul devastat de incendiul din Fort McMurray, în urma căruia 100.000 de persoane au fost evacuate anul trecut din provincia Alberta și care a fost declarat cea mai mare catastrofă naturală din istoria Canadei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?