X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul RM a egalat Găgăuzia cu raioanele

23 aug. 2017,, 14:32   Politică
5033 2

Parlamentul țării a legiferat clasarea Autonomiei Găgăuze la nivelul de doi al sistemului de administrație publică.

Declarația a fost făcută de către ex-președintele Adunării Populare Dmitri Konstantinov.

În cadrul unei conferințe prilejuite de aniversarea proclamării republicii găgăuze, Konstantinov a abordat chestiunea privind adoptarea în Parlament a pachetului de „proiecte de legi găgăuze”.

Potrivit lui Dmitri Konstantinov, locuitorilor Găgăuziei li se vorbește despre atingerea unui consens între Parlament și Adunarea Populară a autonomiei, dar „acest lucru nu este adevărat”.

„Consensul a fost atins acum un an, între OSCE, Europa, președintele Parlamentului și cel al APG. [Proiectele de lege] au trecut prin Adunarea Populară și nimeni nu mai poate influența acest lucru”, a spus ex-spicherul APG.


Dmitri Konstantinov a adăugat că modificările adoptate la legislația Moldovei practic au clasat Găgăuzia la nivelul doi al administrației publice, comunică portalul de știri gagauzinfo.md.

„Nu există nici un consens. Ei susțin că acest consens a mișcat totul cu un pas înainte. Dimpotrivă, acest lucru a întors totul cu zece pași în urmă. Nu este nici un pas înainte și nici nu are de unde să apară. Înainte noi ne gîndeam în ce poziție se află autonomia. Astăzi, prin această lege ne-au pus la loc, la nivelul doi – ca un raion. Totul s-a sfîrșit”, a conchis Konstantinov.

Reamintim că Parlamentul Moldovei a adoptat două proiecte de lege ce țin de abilitățile Găgăuziei, elaborate de un grup de lucru comun al Parlamentului și APG. Nemijlocit în cadrul ședinței în documente au fost introduse modificări care au stîrnit nemulțumirea Comratului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?