Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pompierii în inspecție la școlile din țară

23 aug. 2017,, 11:43   Societate
4541 3

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI finalizează evaluarea riscului de incendii în instituții de învățămînt din țară, notează NOI.md.

Pe parcursul lunii august specialiștii în domeniul apărării contra incendiilor au verificat stare de pregătire a școlilor și grădinițelor pentru începutul anului școlar. În acest context a fost evaluat riscul de incendiu la peste 1900 de instituții de învățămînt de tip preșcolar, școlar și universitar.

Responsabilii organelor supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor au verificat căile de evacuare a instituțiilor, prezența mijloacelor de intervenție în caz de incendiu, funcționarea sistemelor de semnalizare, dar și planurile de evacuare în situații de risc. O atenție deosebită s-a atras asupra gradului de completare a programelor de studii cu ore ce includ tematica regulilor antiincendiare la instituțiile de învățămînt de toate nivelele. Specialiștii recomandă responsabililor respectare cerințelor reglementărilor tehnice antiincendiare pentru ca anul de învățămînt să nu fie periclitat.

Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale al MAI din numărul total de instituții supuse verificării, 146 sînt în municipiul Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?