X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon a avut o întrevedere cu Ludwig Sayn-Wittgenstein

23 aug. 2017,, 08:41   Politică
2453 2

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a avut marţi o întrevedere cu Ludwig Sayn-Wittgenstein, urmaşul lui Peter Wittgenstein, prinţ, feldmareşal rus, renumit comandant de oşti rus din secolul al XIX-lea.

Șeful statului a scris pe pagina sa de facebook că Peter Wittgenstein a fost proprietar al unor vaste terenuri din regiunea Camenca, aflată în regiunea transnistreană, în stînga Nistrului.

"Pe o mare suprafaţă din terenurile respective familia Wittgenstein a plantat viţa-de-vie, astfel contribuind la dezvoltarea vinificaţiei în această zonă. La mijlocul secolului XX, aceste plantaţii au revenit autorităţilor locale, iar actualmente aici îşi desfăşoară activitatea întreprinderea "Kvint". La întreprindere se produce Divinul de elită, vîrsta - 50 ani, numit în cinstea marelui comandant de oşti "Prince Wittgenstein" ", a scris Dodon.

Potrivit lui, Ludwig Sayn-Wittgenstein se află într-o vacanţă de două zile în Moldova cu scopul de a vizita fosta moşie a buneilor săi, de a se întîlni şi stabili legături de prietenie cu actualii proprietari ai terenurilor, conducerea regiunii şi ţării pentru o colaborare fructuoasă pe viitor.

"Am salutat intenţiile dlui Ludwig Sayn-Wittgenstein, asigurîndu-l de sprijinul necesar din partea mea", a evidenţiat Preşedintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?