X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum a fost posibil ca un seism mic să facă victime în Italia

22 aug. 2017,, 21:30   Externe
2372 0

Italienii arată cu degetul către Guvern, considerat principalul responsabil de daunele surprinzătoare.

Geologii spun că este de neconceput ca într-o țară membru a G8 să se poată muri în urma unui cutremur cel mult moderat, de numai 4 grade pe scara Richter. Este un subiect care deschide inevitabil un nou capitol de polemici pe siguranță, conștiință a cetătenilor și responsabilități ale politicienilor. Italia a fost numită țara "de după cutremur", transmite corespondentul Digi24 în Italia, Sergiu Balaban.

Bilanțul rămîne neschimbat. Două persoane și-au pierdut viața și sînt aproape 40 de răniți. Se sapă fără oprire pentru a salva și ultimul dispărut, a transmis Protecția Civilă din Italia, un băiețel în vîrstă de 7 ani. Toți ceilalți membri ai familiei lui au scăpat cu viață datorită intervenției pompierilor.

După mai bine de 15 ore și al treilea copil, ultimul dispărut potrivit statisticii Protecției Civile, a fost salvat. El a fost cel care a dirijat salvatorii spre locul în care rămăsese blocat împreună cu fratele mai mic. Micuțul ar fi bătut cu o coadă de mătură în bucățile de ciment pentru a se face auzit de pompieri.

Bilanțul putea fi mult mai grav spun localnicii, dacă pompierii care se aflau acolo nu interveneau imediat. Mai multe detașamente au fost lăsate pe insulă pentru a împiedica declanșarea incendiilor de vegetație care au devastat zona în ultima lună de zile.


Sunt 2600 de sinistrați dintre care mai bine de 1000 au părăsit deja insula. Printre ei și turiști, aflați în vacanțe în hotelurile de pe insulă. La dispoziția lor, pentru transport, au fost puse mai multe feriboturi de capacități mari, iar hotelurile de pe coasta de vest a Peninsulei oferă cazare, cu toate că sîntem în august, în plin sezon turistic. Ischia numără peste 60.000 de locuitori și numai acolo, fără a calcula și localitățile din împrejurimi, locuiesc și muncesc cîteva sute de romîni. Niciunul dintre ei nu se află printre victime.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?