Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Admiratorii luptelor istorice sînt așteptați la Soroca și Vatra (VIDEO/FOTO)

23 aug. 2017,, 10:30   Societate
6577 2

Două festivaluri grandioase au fost pregătite pentru admiratorii reconstrucției istorice la Soroca și Vatra.

Festivalul „Al cincilea turn” va avea loc la Cetatea Soroca în perioada 27-28 august. Cu o săptămînă mai tîrziu, Complexul „Vatra” va găzdui pentru a treia oară „Multifestival Medieval”. Șeful clubului de lupte cu săbii și reconstrucție istorică pentru copii „Citadel” Mihail Donțov a relatat corespondentului NOI.md despre programul variat pregătit pentru vizitatori de către organizatorii ambelor evenimente.

Vizitatorii Festivalului „Al cincilea turn” vor asista la un turneu cavaleresc frumos, organizat de Primăria orașului Soroca și dedicat Zilei Independenței și Hramului orașului. La Festival, potrivit lui Mihail Donțov, va fi recreată epocă istorică de la sfîrșitul sec. XIV – începutul sec. XV. La „Al cincilea turn” vor participa mai multe cluburi din Moldova și țările CSI. Cluburile autohtone precum „London”, „Bastion”, „Șoimul alb”, „Spada Moldovei”, „Tevtar” și clubul pentru copii „Citadel” vor arăta cum se mînuiește sabia și alte arme medievale. Din cluburile străine la Soroca vor sosi „Cetatea Albă”, care va reprezenta la Festival orașul ucrainean Belgorod-Dnestrovski.


Festivalul „Al cincilea turn” este „bogat” în cavaleri înarmați, îmbrăcați în armură medievală care mînuiesc cu iscusință armele de pe timpurile cele. Vizitatorii, de asemenea, va fi înconjurați de doamne nobile, va domni o atmosferă medievală, cu dueluri ale cavalerilor cu diferite arme, bătălii masive, trageri cu arcul, parade și jocuri medievale. Tradițional, lîngă Cetatea Soroca va fi organizat un tîrg medieval, la care oricine va putea să procure obiectele care îl vor face părtaș la spiritul Evului Mediu. Iar cei care își doresc să încerce rolul unui cavaler vor avea astfel de posibilitate. Clubul „Citadel” va permite tuturor vizitatorilor Festivalului „Al cincilea turn” să-și încerce puterile în lupte moderne cu sabie.

Un alt eveniment important pentru admiratorii reconstrucției istorice va avea loc la Complexul „Vatra”. Aici, în perioada 1-3 septembrie, pentru a treia oară va avea loc „Multifestival Medieval”, în cadrul căruia, la fel ca la Festivalul „Al cincilea turn”, vor fi respectate limitele spațiului istoric. Participanții la Festival vor putea recrea atmosfera secolului IX, luînd drept bază viața de toate zilele a varegilor, vikingilor, a Rusiei Străveche sau altor popoare. Clubul „Citadel” va participa activ la multifestivalul de la Vatra, unde va organiza un festival de lupte moderne cu săbii printre admiratorii din categoriile de vîrstă „de la 12 la 13”, „de la 14 la 15” și „de la 16 la 18 ani”.

Turneul se va desfășura folosind arme sigure, spade (moi, folosite la antrenamente – nota red.), scutul moale și casca care acoperă complet capul. Înregistrarea la turneu va fi disponibilă atît în prealabil, cît și în ziua turneului. Cererea poate fi depusă prin Viber, la numărul (+373) 79 53 20 80. La același număr de telefon șeful clubului „Citadel” Mihail Donțov este gata să ofere toate informațiile necesare tuturor persoanelor interesate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?