Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CNSM solicită reexaminarea urgentă a legii tichetelor de masă

22 aug. 2017,, 17:01   Societate
3161 2

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) solicită Parlamentului reexaminarea, în regim de urgență, a proiectului de Lege cu privire la tichetele de masă, informează NOI.md.

Despre aceasta se arată într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului, Andrian Candu, după ce, anterior, șeful statului a refuzat să promulge legea în cauză. Igor Dodon și-a argumentat decizia prin faptul că „obiectivele urmărite ar fi improprii obiectului legiferat”. Totodată, el a menționat că tichetele de masă pe suport de hîrtie creează premise pentru nerespectarea evidenței fiscale. Prin urmare, Igor Dodon recomandă ca acest serviciu să fie aplicat cu ajutorul cardurilor bancare sau al cardurilor de alimentare.

În urma refuzului președintelui de a promulga Legea tichetelor de masă, Confederația Sindicatelor a intervenit cu solicitarea către Parlament de reexaminare în regim de urgență a documentului. CNSM consideră acest proiect drept unul de importanță majoră pentru asigurarea protecției sociale și economice a salariaților. Potrivit instituției, utilizarea tichetelor de masă va contribui la îmbunătățirea sănătății salariaților, la sporirea motivării acestora și, nu în ultimul rînd, la ridicarea randamentului entităților.

La sfîrșitul lunii iulie Parlamentul a adoptat în lectură finală proiectul de lege cu privire la instituirea tichetelor de masă pentru salariați. Documentul prevede ca valoarea unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare să constituie 45 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?