X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cîte 5 mii de lei pentru copii orfani din capitală

22 aug. 2017,, 15:51   Capitala
2187 0

Douăzeci și unu de copii din Chișinău rămași fără ocrotire părintească, ce vor merge anul acesta în clasa întâi, vor ridica câte cinci mii de lei, bani acordați de municipalitate.

Marți, 22 august, copiii au participat la tradiționala întâlnire organizată de către Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului, transmite IPN.

În cadrul evenimentului, șefa interimară a Direcției, Rodica Terehovschi, a declarat că pe parcursul a mai mulți ani, copiii rămași fără ocrotire părintească beneficiază de ajutor material pentru a procura lucrurile de care au nevoie pentru anul școlar. Anul acesta suma este de cinci mii de lei pentru fiecare copil, cu o mie de lei mai mult în comparație cu anul trecut. „Noi suntem alături de ei și pe parcursul acestui an, acești copii vor beneficia de alimentație gratuită și de abonamente gratuite pentru călătoria cu troleibuzul. Împreună putem face ca viața acestor copii să fie mai bună”, a spus Rodica Terehovschi.

„De la 1 septembrie responsabilitățile voastre cresc. Va trebuie să faceți față multor provocări, pentru că fiecare dintre voi își dorește să devină cineva și începând cu 1 septembrie doar voi sunteți responsabili de faptul – veți reuși sau nu veți reuși să realizați acest vis. Eu sunt sigură că o să aveți suficientă voință, dar și foarte multă susținere de la cei maturi care vă sunt alături, pentru ca visul vostru să devină realitate”, s-a adresat copiilor Lucia Caciuc, consilier pe probleme sociale al primarului capitalei.

Dumitru Darea, consultant al Avocatului copilului, a menționat că Oficiul Avocatului Poporului are menirea să protejeze copilăria, să protejeze drepturile copiilor și să stea la straja respectării drepturilor lor. „În numele avocatului poporului, Maia Bănărescu, vreau să vă urez succese pe noul drum pe care îl începeți. Este un drum cu diferite urcușuri, diferite coborâșuri, dar să nu vă fie frică de ceea ce vă așteaptă – oricare început este un lucru benefic”, a mai spus Dumitru Darea.

La evidența autorității tutelare teritoriale din municipiul Chișinău sunt 1510 copii rămași fără ocrotire părintească – 421 dintre ei sunt adoptați, 884 de copii sunt în serviciu tutelă/curatelă, 39 sunt plasați în asistență parentală profesionistă și 166 de copii se află în serviciu de tip rezidențial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?