X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Atenționare: recoltarea nucilor în apropierea reţelelor electrice este periculoasă

22 aug. 2017,, 15:20   Societate
2059 0

Odată cu începerea activităților sezoniere de recoltare a nucilor, furnizorii de energie electrică atenționează populația asupra riscurilor de electrocutare în cazul nerespectării normelor de securitate, informează NOI.md.

Astfel, sînt interzise categoric orice fel de activităţi desfăşurate în vecinătatea imediată a liniilor electrice aeriene (LEA) sau în apropierea altor instalaţii electrice (posturi de transformare, panouri şi cutii de distribuţie etc.).

Analiza cazurilor de electrocutare ce au avut loc anterior în timpul culegerii nucilor au scos în evidență următoarele probleme: aflarea la o distanță inadmisibilă față de conductorii electrici, utilizarea diferitor ţevi sau bare metalice pentru a scutura nucile, neglijînd riscul atingerii prin intermediul lor de conductori sau al creării unui arc electric, informează „Red Union Fenosa”.

Totodată, oamenii nu ţin cont de căderea precipitaţiilor, de umiditatea solului sau a celei din atmosferă, care facilitează transmiterea curentului prin diferite obiecte folosite în calitate de instrument de lucru. Chiar şi atingerea conductorilor electrici de crengile verzi sau umede ale copacilor poate cauza un accident cu consecinţe grave pentru persoanele aflate pe copac.

Instituția amintește că este important să fie respectate următoarele reguli: nu urcaţi pe copacii prin coroana cărora trec conductorii liniilor electrice aeriene; nu permiteţi copiilor să culeagă fructe de pe pomii din preajma liniilor electrice; nu vă apropiaţi şi nu vă atingeţi de conductoarele liniilor electrice; nu deschideţi sub niciun motiv uşile posturilor de transformare; nu legaţi animale domestice de pilonii liniilor electrice aeriene; despre orice defecţiune sau accidente informaţi imediat întreprinderea furnizoare de energie electrică la numărul de telefon 022-43-11-11.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?