Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Judocan moldovean în Top-5 la Universiada

22 aug. 2017,, 14:10   Sport
2702 0

Sportivul echipei naționale de judo a Moldovei, Dorin Goțonoagă, a ocupat locul cinci la Universiada Mondială.

El a concurat la categoria de greutate "de pînă la 81 kg", obținînd două victorii și suferind două înfrîngeri, relatează NOI.md.

În turneul de grup al competiției Dorin Goțonoagă i-a învins pe reprezentantul Slovaciei, Martin Becik, și pe sportivul din Burundi, Samuel Quitonda. Performanțele înregistrate în prima etapă a turneului i-au permis să fie selectat în semifinale, unde însă nu a reușit să opună rezistența necesară judocanului din Coreea de Sud Seung-Su Lee. În duelul de "consolare" pentru medalia de bronz, Goțonoagă a pierdut în fața brazilianului Vinicius Taranto, astfel sportivul moldovean s-a clasat pe locul al cincilea.

Echipa națională a Moldovei la World Summer Universiade, în afară de Dorin Goțonoagă, a fost reprezentată de trei judocani. Norinu Tătărescu, care evoluează la categoria de greutate "de pînă la 73 kg" și Denis Vieru, categoria "de pînă la 66 kg", care urmează să intre în lupta pentru medalii.


\

Delegației sportivă din Moldova care a plecat în Taiwan numără 13 sportivi. Astfel, Moldova va fi reprezentată la cinci discipline sportive. Trei dintre sportivii menționați mai sus, concurează la competițiile de judo; Serghei Margiev, Dimitrian Surdu și Andrian Mardare - la atletism; Dan Olaru și Alexandra Mîrka – la tir cu arcul; Serghei Cechir, Ecaterina Cîlcic și Ion Țărnă - haltere, Stepan și Vadim Dimitrov - taekwondo.

De precizat faptul că Universiada Mondială de Vară se desfășoară în Taiwan. Deschiderea oficială a avut loc pe 19 august la Taipei. Universiada din acest an este cea de-a 29-a în istoria sportului. Mai mult de 7,6 mii de atleți din 142 de țări ale lumii au sosit la Taiwan. Sportivii participă la competiții, concurînd la 21 de discipline sportive. În total, sînt puse în joc 275 seturi de premii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?