X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon și-a numit un nou consilier. Cine este și cu ce se va ocupa

22 aug. 2017,, 11:40   Politică
4520 1

Șeful statului a semnat astăzi un decret de numirea lui Pavel Voicu, în prezent șef al Inspectoratului de Poliție din municipiul Bender, în funcția de consilier prezidențial, informează NOI.md.

Voicu îl va consilia pe Igor Dodon în domeniul misiunilor speciale. Demnitarul s-a arătat convins că Pavel Voicu deține calificarea și competențele necesare pentru a activa în acest post.

"Pavel Voicu are o experiență vastă de activitate în organele de drept. Astfel, începînd cu 1995, dumnealui a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călăraşi, Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău, iar din februarie 2016 pînă în prezent – Șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender", a declarat Dodon.

Pavel Voicu a absolvit Academia ,,Ştefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lîngă preşedintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a Republicii Moldova.

Anterior, conducerea Inspectoratului General al Poliției s-a autosesizat și a inițiat o anchetă de serviciu în privința lui Pavel Voicu. Motivul constă în faptul că acesta a călătorit împreună cu președintele Igor Dodon pe muntele Athos. Întrucît polițistul a fost surprins îmbrăcat în haine cu însemnele campaniei „Iubesc Moldova”, inițiate anterior de Partidul Socialiștilor, el este suspectat de partizanat politic. Conducerea Inspectoratului General urmează să stabilească dacă, prin comportamentul său, Voicu a comis vreo abatere disciplinară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?