X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Polițiștii au dat peste cap planurile comercianților de pe Calea Basarabiei

22 aug. 2017,, 13:12   Societate
6772 1

Ieri, 21 august 2017, poliţiştii au organizat şi desfăşurat activităţi de prevenire a criminalităţii, combaterii comerţului ilicit a materialelor de construcţii, identificarea persoanelor angajate ilegal, precum şi depistarea cetăţenilor anunţaţi în urmărire penală, notează NOI.md.

Acţiunile proactive au avut loc în colaborare cu angajaţii Preturii sectorului Centru, în contextul documentărilor agenţilor economici pe linia de activitate conform competenţei.

Astfel, poliţiştii au verificat mai multe persoane aflate la locurile de muncă, fiind depistat un individ în vîrstă de 24 de ani anunţat în urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de huliganism de către Inspectoratul de Poliţie al raionului Hînceşti. Individul urmează a fi predat conform procedurii legale şi tras la răspundere penală. De asemenea, au fost depistate şi documentate 6 persoane de genul feminin, care ar fi fost implicate în practicarea prostituţiei. Acestea au fost escortate la Inspectorat pentru documentare şi întocmirea proceselor verbale, care s-au dovedit a fi originare din diferite raioane ale ţării, cu vîrstele cuprinse între 22 şi 33 de ani. Conform legislaţiei contravenţionale în vigoare, persoanele riscă să fie sancţionate conform art. 89 ”Pracitcarea prostituţiei” CCRM, care prevede amendă de la 1200 la 1800 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore.

Acţiunile de acest gen vor continua, iar cetăţenii sînt atenţionaţi să respecte legislaţia în vigoare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?